Lean Production

Ingen process som är felfri, det finns alltid utrymme för förbättring – det är det som är
grundstenen inom begreppet lean production.

vad vi erbjuder

PMW Konsult erbjuder konsulttjänster inom bland annat management, projektledning och lean production.

Vi har över 40 års erfarenhet inom mängder av olika branscher och vi  brinner för förändring och förbättring. Vi hjälper våra kunder att bli bättre och skapa hållbara  arbetssätt.

40+

År av erfarenhet

Vad är lean production?

Det var Toyota som första myntade begreppet lean production och det härstammar från deras eget produktionssystem. Det innebär i korta drag att alla processer har utrymme för förbättring, oavsett hur bra de är. Lean är inte en metod, ett sätt att arbeta på eller något man kan göra, det är ett tankesätt som man implementerar för att skapa en så lönsam och effektiv produktion som möjligt.

Det finns många fördelar med att jobba med lean, bland annat minskade kostnader, en mer effektiv produktionslinje, mindre slöseri och en ökad produktivitet. Att implementera lean är dock inte något som man bara gör. Det kräver kompetens, kunskap och erfarenhet – och det är där vi på PMW Konsult kommer in i bilden.

Hur jobbar vi med
Lean Production

Hos oss på PMW Konsult hittar du skickliga lean konsulter som vet hur man ställer om en produktion till ett helt nytt tankesätt. De vet hur man jobbar med lean, hur man lär ut lean och hur man kan få ett företag att fortsätta jobba med lean på egen hand i fortsättningen.

När vi får ett uppdrag inom lean är det viktigt för oss att jobba i ett antal olika steg. Man kan kort och gott säga att implementeringen av lean kräver tre steg, nämligen:

Analys

Innan vi börjar med vårt arbete behöver vi kartlägga hur situationen ser ut i nuläget.
Vad är det som inte fungerar som det ska med produktionen? Finns det några
speciella tanke- eller arbetssätt som följs, eller har man helt enkelt inte en effektiv
produktion överhuvudtaget?

Identifiering

Nästa steg är att identifiera vad företaget gör. Vilka kunder har de? Vilka mål behöver
nås? Hur skulle den ideala produktionen se ut? Genom att identifiera alla dessa
faktorer kan vi lättare får en helhetsbild av vilka ni är och vad ni behöver.

Implementering

Sist men långt ifrån minst – vi börjar aktivt att implementera lean production i
produktionen. Vi lär ut det vi kan och hjälper kunden att lyckas med deras produktion.
 Vi mäter dessutom resultaten för att verkligen kunna påvisa effekterna med lean
production.

Det finns såklart oändligt många steg som tillkommer när man implementerar lean i en  produktion men grunderna består av dessa tre. Utöver dessa behöver vi även hjälpa er att  lyckas på egen hand utan vår hjälp – det är ju trots allt det som är målet i på lång sikt.

När vi på PMW Konsult arbetar med lean production gör vi det med ett mål i åtanke – att effektivisera och främja våra kunders produktion. Vi vill att våra kunder ska lyckas och vi vill hjälpa dem att nå en så framgångsrik, effektiv och produktiv lösning som möjligt som de  dessutom kan fortsätta att förbättra på egen hand under årens gång.

Arbetsgruppen För Lean Produktion Gör En Handcirkel

Vem kan främjas
av lean?

Lean production är ett tankesätt som kan främja alla som arbetar med produktion av något slag. Vare sig du har ett lager, om du tillverkar produkter eller om du arbetar med sortering och utskick av varor behöver din produktionslinje att vara på topp för att du ska kunna nå  dina resultat och mål i tid. Lean är dessutom värdefullt för dina kunder. Om du kan nå dina  mål och hålla en effektiv produktionslinje kommer dina kunder i sin tur att få en bättre  produkt och ett bättre resultat när de handlar från dig.

Om du är intresserad av att veta mer om hur vi jobbar med lean, eller om du vill boka ett
möte inför ett eventuellt samarbete är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi berättar mer  om oss, hur vi jobbar och såklart exakt vad vi kan göra för att hjälpa dig att bli så bra som möjligt.

Boka in ett möte med oss så berättar vi mer!

PMW hjälper er att nå resultaten ni drömt om!

Effektivisera din produktion med lean